برنامه آبیاری و تغذیه درخت سیب

بازدید: 982 بازدید
برنامه آبیاری و تغذیه درخت سیب

 درخت سیب، درخت شاخص برای مناطق معتدل است و در عرض جغرافیایی ۳۵ تا ۶۰ درجه جنوبی و شمالی رشد می کند. بسیاری از گونه های سیب به ساعات زیادی سرمای زمستانه برای شکستن دوره خواب نیاز دارند. مناطق با بهار بدون یخبندان و آفتاب کافی در طول تابستان بدون نوسانات شدیدی در درجه حرارت مناسب برای کشت سیب می باشند. بارش خوب در طول فصل، مساعد برای رشد مطلوب و ثمردهی است. خشکسالی طولانی طی رشد میوه و باران بیش از حد و شرایط مه آلود در زمان بلوغ میوه اندازه میوه و کیفیت میوه را مختل می کنند. عمق خاک، زهکشی و pH مناسب بودن نوع خاک را تعیین می کند. بافت مناسب خاک و قابل نفوذ بودن هوا تاثیر بسیاری در کیفیت میوه دارد به همین جهت خاک های شنی-رسی یا رس-شنی نسبت به خاک های سنگین رسی یا زیاد سبک سنگلاخی و شنی مناسب تر هستند. خاک لومی، غنی از مواد آلی با pH ۵/۵-۵/6 با شیب ملایم تا متوسط، زهکشی مناسب و هوادهی خوب مناسب ترین خاک ها هستند. خاک باید عاری از بستر سخت و شرایط آب اشباع باشد.

آبیاری درخت سیب

مقدار آب مورد نیاز در آبیاری درخت سیب با توجه به تراکم و فاصله آنها بسیار متغییر است و بین ۶/۲ تا ۲۶ متر مکعب در سال برای هر درخت می باشد. حداکثر مقدار مصرف روزانه آب درخت نیز تابع شرایط آب و هوایی، گسترش شاخه و برگ، تراکم درختان و غیره می باشد. میزان نیاز آبیاری درخت سیب منحصرا به عوامل مختلفی نظیر شرایط جوی، آب و هوا و خاک بستگی دارد. آبیاری سیب به صورت سنتی و قطره ای امکان پذیر است. در شیوه سنتی هدف آب دادن عمیق به ریشه ها میباشد و یک شلنگ باغ برای مدت زمان طولانی، در اطراف پایه درخت باز میشود. این امر، به خاک فرصت خیس خوردن می دهد و آب زهکشی را به حداقل می رساند. یک شلنگ، قادر است چندین درخت را همزمان آبیاری کند در این روش پس از هر بار آبیاری باید اطمینان حاصل شود که که زمین اطراف درخت و ریشه کاملا خیس شده باشند.

آبیاری قطره ای درخت سیب از انباشته شدن آب در پای درخت و و پوسیدن آن جلوگیری می کند و تبدیل روش های سنتی آبیاری به آبیاری قطره ای درخت سیب می تواند در میوه دهی و استفاده بهینه از آب تاثیر داشته باشد.

تغذیه و کوددهی درخت سیب

 

تغذیه و کوددهی سیب در 7 مرحله حساس انجام میگیرد:

 

1)در مرحله اول و پیش از جوانه زنی، چالکود زمستانه انجام میگیرد که نوع کوددهی در عمق خاک و نزدیک به ریشه است که بیشترین عناصری که برای رشد و نمو گیاه ضروری است در آن استفاده می شوند. به این منظور و در فصل زمستان به ازای هر درخت 100 گرم پتاس، 50 گرم کود سفید، 200 گرم فسفات، 50 گرم آهن و کود حیوانی (تغییر درصد ها بستگی به آزمایش خاک دارد) مورد استفاده قرار میگیرد.

 

2)در مرحله قبل از گلدهی و در مرحله تورم جوانه ها و زمانی که حداقل 50 درصد جوانه ها ظاهر شده اند میبایست از کود فروت ست به میزان 2لیتر  به همراه 250 گرم میکروم در هزار لیتر آب استفاده نمود. کوددهی در این مرحله به صورت محلولپاشی و آبیاری انجام میشود.

 

3)مرحله سوم بعد از ریزش کامل گلبرگ ها میباشد. محلولپاشی کودهای 20 20 20 اروپایی(کود کامل فلورال 20 20 20 و یا 20-20-20 سوئیت گرین) به همراه کود ریزمغذی مثل میکروفول ، فول ترک یا کمبی گرو همراه با آمینوسورن و یا اکتیو فول انجام شود.

 

4)مرحله بعد از مراحل رشد سیب، مرحله تشکیل میوه میباشد که در این مرحله به منظور اطمینان از سایز مناسب میوه ها و جلوگیری از ترک خوردگی باید از کودهایی با کلسیم بالا استفاده کرد. محلولپاشی کود کلسیم بور مایع کابور نیچر یا کود مایع کلسیم 27 درصد ماکسی اسپانیا و یا مصرف کود نیترات کلسیم جامد و یا مایع بصورت آبیاری می باشد که هر کدام از این کودها باید به طور جداگانه مصرف شود.

 

5)در مرحله فندقی شدن میوه باید عناصری مانند پتاسیم اضافه شود تا سبب افزایش رشد و درشتی میوه درختان و افزایش میزان قندهای داخل میوه شود. کود پتاسیو حاوی (5درصد نیتروژن، 5 درصد فسفر، 41 درصد پتاسیم و عناصر ریز مغذی)  و یا 43-10-5 سوئیت گرین و یا کا 52 سوئیت گرین به همراه کود آلگاسیفو در این دوره توصیه میشود.

 

6)در دوره گردویی شدن میوه و پس از آن کود پتاس بالا بیولکم ایتالیا و یا کیو 60 نیچر یونان و یا کودهای پتاس بالا با کیفیت اروپایی مثل پروتوگرین ایتالیا و یا پتاس بالا نیچر یونان و یا پتاس بالا ایدرو پلنت به صورت محلول پاشی یا آبیاری توصیه میشود و همچنین در این دوره یک نوبت مصرف کود کلسیم نیز توصیه می شود اما فقط بصورت جدا چه از طریق محلولپاشی چه آبیاری که در محلولپاشی کود کلسیم بور مایع کابور نیچر یونان یا کود مایع کلسیم 27 درصد ماکسی اسپانیا توصیه می شود و در آبیاری نیترات کلسیم جامد یا مایع مصرف میگردد.

 

7)قبل از برداشت میوه و در مرحله رنگ گیری میوه ها نیز از کودهای مخصوص رنگ گیری در درختان سیب حدودا از یک ماه مانده به زمان برداشت شروع و تا 10روز قبل از برداشت استفاده میشود. مصرف کودهای پتاس بالا با کیفیت ترجیحا اروپایی مثل پروتوگرین ایتالیا و یا پتاس بالا نیچر یونان و یا پتاس بالا ایدرو پلنت همراه با کود آهن مثل کود کمبی گرو که به دلیل قابلیت ترکیب و محلولپاشی توصیه میشود.

 

-در صورت نیاز و بعد از برداشت سیب نیز  باید از  کود های حاوی عناصر روی و بور مانند فروت ست گرو و فروت ست سوت گرین حاوی 7 درصد نیتروژن و5/6 درصد روی و5/7 درصد بور استفاده نمود.

 

جهت مشاهده مطالب بیشتر به کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام ما مراجعه کنید.

دسته بندی برنامه آبیاری و تغذیه گیاهی وبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت