
ایستگاه فیلتراسیون در آبیاری
منابع آبی استفاده شده در کشاورزی دارای کیفیت های متفاوتی هستند و این نابع ممکن است دارای ناخالصی هایی باشند که منجر به ایجاد گرفتگی، آسیب و فرسایش اجزای سیستم های آبیاری شود. بنابراین وجود یک بخش به نام ایستگاه فیلتراسیون در یک سیستم آبیاری ضروری می باشد. ایستگاه فیلتراسیون به یک یا چند نوع فیلتر گفته میشود که وظیفه تصفیه ناخالصی و ذرات معلق از قبیل ماسه، سیلت، ذرات ریز معدنی ، جلبک و… از آب آبیاری را دارد. کاربرد ایستگاه فیلتراسیون آبیاری محافظت از اجزای سیستم آبیاری از قبیل پمپها، خطوط لوله، شیرآلات، آبپاشها، قطره چکانها و… در مقابل گرفتگی، سایش، رسوب می باشد.
انواع فیلترهای آبیاری
-فیلترهای توری
-فیلترهای شنی
-فیلترهای دیسکی
-فیلترهای هیدروسیکلونی
فیلترهای توری
این فیلترها از صفحاتی توری تشکیل شده اند که این صفحات برروی یکدیگر قرار گرفته و سدی فیزیکی در برابر ذرات معلق ایجاد میکنند. روی این صفحات توری سوراخهایی وجود دارد که در اصطلاح علمی به آنها مش گفته میشود. وظیفه این مشها مسدود کردن راه ذرات معلق در آب و عبور آب تصفیه شده از خود میباشد. به عنوان مثال یک صفحه توری 100 مش، دارای 100 سوراخ در هر اینچ صفحه است. هرچه اندازه این مشها (سوراخها) بزرگتر باشد، فیلتر ضعیفتر و هرچه کوچکتر و ریزتر باشند توان فیلتر بالاتر میباشد و مانع عبور ذرات ریزتری میشود.
فیلترهای شنی (تانک شن و ماسه)
فیلترهای شنی معمولا از مخازن استیل ضد زنگ و یا فولاد کربن روکش شده ساخته میشوند که داخل مخازن ماسه سیلیسی خرد شده میباشد. آب به هنگام عبور از این لایههای شن و ماسه مخصوص، ناخالصی خود را جا گذاشته و تصفیه میشوند. این نوع از فیلترها در مواردی که مواد و ذرات آلاینده آب زیاد باشند کاربرد زیادی دارد. رتبه بندی میکرون فیلترهای شن و ماسه بستگی به اندازه ذرات شن بکار گرفته در این فیلترها دارد.
فیلترهای دیسکی
این نوع فیلترها عملکردی مشابه فیلترهای توری دارند و تفاوت آنها با فیلترهای توری در وجود دیسک های انعطاف پذیر به جای صفحات توری است. فیلترهای دیسکی انتخاب خوبی برای سیستمهایی است که نمیتوانند بطور مکرر سرویس و بازرسی شوند. دلیل این مهم سطح اضافی است که این نوع از فیلترها در اختیار شما قرار میدهد تا امکان تجمع بیشتری از آلایندها و ذرات معلق را فراهم میکند. همانند فیلترهای توری، فیلترهای دیسکی در دو مدل خودشوینده و دستی به بازار عرضه میشوند.
فیلترهای هیدروسیکلونی (گریز از مرکز)
هیدروسیکلون با بهره گیری از انرژی دینامیکی، جداسازی ذرات جامد از مایع را انجام می دهد. ظرفیت جداسازی به قطر و جرم حجمی ذرات، جرم حجمی و گرانروی مایع بستگی دارد. حرکت چرخشی مایع در هیدروسیکلون باعث اعمال نیروی جانب مرکز بر سیال و ذرات می شود. به این ترتیب ذرات جامد با جرم حجمی بیشتر و قطر بزرگتر از مایع جدا می گردند.